Problemområde > Midtre rygg og ribben

Midtre rygg og ribben

Mange blir engstelige for at det er noe galt med hjertet når de får smerter i brystrygg eller bryst. Svært ofte skyldes imidlertid smertene forhold som ikke har noe med hjertet å gjøre, men heller ledd og muskler. Kiropraktorene og fysioterapeutene ved Kiropraktorhuset Elverum behandler daglig mange pasienter med denne typen smerter. 

Dette er vanlige plager med opphav i fra midtre rygg og ribben;

  • Smerter mellom skulderblad og bryst
  • Smerter i brystet ved pustebevegelse
  • Vondt i øvre del av ryggen. 

Smerter mellom skulderblad og brystsmerter

Smerter mellom skulderbladene er svært vanlig.

Noe av årsaken til dette kan være at dette området er det minst bevegelige i ryggsøylen fordi ribbena fester seg på alle de tolv brystvirvlene og begrenser bevegligheten. Dessuten henger skulderbuen på overkroppen og alle musklene som fester på skulderbladet sitter også festet på overkroppen.

Det oppstår ofte stivhet i leddforbindelsene i denne regionen og denne stivheten skaper i andre rekke smerte i varierende grad, men også muskulære ømme punkter.

Noen ganger kan smertene fra brystrygg og ribben stråle frem mot brystbenet og gi inntrykk av et hjerteinfarkt eller angina. Andre opplever trang pust. 

Undersøkelse/ behandling/ rådgivning

Vi utfører alltid en grundig og relevant undersøkelse av brystsmertene dine. Du vil få gode råd om hva du kan gjøre selv for å opprettholde bevegelse i mellom skulderbladene. Vi har også god erfaring med at å løse opp "låsninger"  og muskulatur i denne delen av ryggsøylen og ribbena har god effekt på plagen.

Se også andre problemområder

Kne, legg, ankel og fot

Arm, albue og håndledd

Hofte og lyske

Korsrygg og bekken

Skulder