Våre tjenester > Fot og ganganalyse med sålevurdering

Fot og ganganalyse med sålevurdering

Foten er kroppens fundament – en skjevstilling kan føre til både en biomekanisk og en muskulær påvirkning lengre opp i kroppen, men også gi plager lokalt i foten. Såler kan noen ganger være en god hjelp. 

Hvordan kan såler hjelpe meg?

Mange overbelastningsskader i underekstremitetene og ryggen kan være forårsaket av hvordan biomekanikken fungerer under gange og løp.

Foten er kroppens fundament – en skjevstilling her kan gi både en biomekanisk og en muskulær påvirkning lengre opp i kroppen. Fordi skjevheten starter i føttene, vil kroppen uhensiktsmessig kompensere for skjevheten – og dette kan gjøre eventuelle plager verre.

Føttene er den delen av kroppen vår som får den største belastningen. Fra de første skritt ut av sengen hver morgen, til de siste før du legger deg. Daglig kan det bli opp mot 15.000 skritt, så det er kanskje ikke så rart at en skjevhet i føttene kan være årsaken til plager andre steder i kroppen vår.

SuperSole –  et komplett behandlingskonsept for fotrelaterte plager;

I konseptet inngår det en tilpassning av dynamiske innleggssåler. Disse sålene er pr i dag de eneste på markedet som er dynamiske – det vil si at de både korrigerer fotens stilling samtidig som de tillater fotens muskulatur å jobbe aktivt.

Sålene kan korrigeres og justeres fortløpende slik at de hele tiden følger brukerns behov. Sålene finnes i mange ulike typer og tykkelser, slik at de passer til nesten alle sko og behov. Innleggssålene kan brukes både i arbeidssko og fritidssko, og ikke minst ved rehabilitering etter ulike skader og i forbindelse med enkelte sykdomstilstander.

Tanken bak innleggssålene er å gjenskape kroppens naturlige støtdempning og funksjon gjennom å korrigere fotens feilstilling. På denne måten forbedres bevegelsesmønsteret generelt og det skaper en bedre forutsetning for kroppens muskulatur og ledd til å jobbe mer optimalt. 

Det er mange tilstander vi ser hvor en innleggssåle kan redusere plagen/skaden, det som er det unike med SuperSole er både utdannelsen konseptet tilbyr og muligheten til å forme sålen om igjen og om igjen ved behov.

Føttene kan på mange måter sees på som kroppens grunnmur. 

Såler fra OHI( The Orthotic Group)

Utforming av sålene baserer seg her på en dynamisk og digital ganganalyse. Sålene tilpasses ikke i klinikk men er basert på en 3D print ut fra de digitale dataene. Sålen er ikke fjærende, men gir god støtte for hælen og forfot avhengig av ditt behov. 

Sålene tilpasses skotype. Du kan få disse sålene tilpasset alle typer sko inkludert joggesko, fjellsko, fotballsko og finsko. Sålene leveres med forskjellig type overflate materiale.  

 

 Hva skal jeg velge?

Vi  foreslår en lett dynamisk såle som foreksempel Supersole i de tilfeller hvor foten kan trenes opp og det er lite artrose. I tilfeller hvor foten trenger mer permanent støtte er en stivere såle å foretrekke. 

 

 

 

Andre tjenester

Trening og rehabilitering

Mor og barn

Kognitiv behandling

Trykkbølge og laser behandling(LLLT)

Ultralyd diagnostikk