Artikler > Wow, dette kom brått på!

Wow, dette kom brått på!

30 år med kiropraktikk !

Wow, dette kom brått på!

 30 år har gått siden jeg startet som kiropraktor i Elverum. Det er også 10 år siden jeg etablerte Kiropraktorhuset Elverum.

Jeg var den første kiropraktoren som satte mine ben i Elverum.

I 1992 var ikke kiropraktikk særlig ansett.  

Det var daglig kost at pasienter fikk følgende beskjed fra legen sin at " går du til kiropraktor så får du finne deg en annen lege".

Dette var grunnen til at jeg la ned mye tid for å opparbeide meg gode relasjoner blant leger, fysioterapeuter og spesialister i  distriktet. Jeg oppsøkte hvert et legekontor fra Flisa i Sør til Koppang i nord for å hilse på. Jeg  fortalte hvem jeg var og hva kiropraktikk kunne hjelpe for.  Jeg er stolt av å kunne si at jeg har gitt kiropraktikk et fotfeste i Elverum. Kiropraktikk har blitt et naturlig valg for alle de som sliter med smerter, stivhet og begrenset bevegelse i blant annet nakke, rygg , bekken, hofter, skulder men ellers også ledd, sener og muskler fra topp til tå. 

Etter nesten ett år i Ålesund som turnuskandidat hadde jeg fått nok av vind og vann og ville vende nesa hjemmover til stabilt vær.

Elverum var et potensielt sted å starte opp som privatpraktiserende kiropraktor. Det var ingen kiropraktor der fra før og i Elverum var det et sykehus med en ortopedisk avdeling og mulighet for å utvikle et tverrfaglig samarbeid.

Oslo var et annet sted som også fristet. 

En ettermiddag i februar tok jeg turen til Elverum. Det var svinkaldt den ettermiddagen. Tåka han over Glomma! Gradestokken viste 40 minus grader!   «Her kan jeg ikke bo», tenkte jeg. Dette er ikke noe for meg!. 

30 år senere er jeg fortsatt her. Gift med en mann som heller ikke hadde tenkt å bosette seg her ned. To barn som riktignok har tatt vingene fatt og flydd av sted, men som har et hjerte for stedet de har vokst opp.  

Det er rart hvordan tilfeldigheter styrer retning i livet.  

Mine første lokaler var i St Olavsgate 3. Der satt jeg og noen måneder og ventet på at telefonen skulle ringe.  Jeg husker fortsatt den kunden som kom inn og sa" Ta det helt med ro Gro, dette løser seg".

Det har det gjort. Vår kundeportefølje har talt over 30.000 kunder. Det betyr at mennesker med vondt i nakker, rygger og andre ledd har reist fra nært og fjernt for å søke hjelp hos oss. 

Jeg er glad for at det ble slik. Jeg har verdens beste pasienter og som jeg forsøker å hjelpe på så godt jeg kan. Mange har jeg kjent siden jeg startet i 1992.  Jeg føler meg også priviligert som har flotte og kunnskapsrike kolleger som det er givende å arbeide sammen med. Faglig sparring og støtte i det daglige er viktig for å trives og for å vokse  både som fagperson og menneske.  

Det er gledelig å se at samarbeide på tvers av profesjoner nå begynner å få en solid fotfeste også utover mitt lokale initiativ. Samarbeidet stadfestes gjennom Gjør kloke valg kampanjen hvor Norsk kiropraktorforening  sammen med Den norske legeforening, Norsk fysioterapiforbund, Norsk Pasientforening sammen med 6 andre foreninger og organisasjoner. Målet er å skape bedre og tryggere helsetjenester- sammen.

30 år har gått og det er fortsatt en liten stund til jeg er 67. I den tiden vil jeg fortsatt jobbe for at Kiropraktorhuset Elverum skal være forbundet med kompetanse, trygghet og trivsel og være en seriøs aktør innen undersøkelse, behandling og rehabilitering av muskel og skjelett lidelser lokalt. 

Elverum har fått plass i hjertet mitt. Oslo måtte vike. Det har jeg ikke angret på.

 Gro